Sártenger a fél ország – káosz lett a vasárnapi felhőszakadás és jégeső után

A vasárnap délutáni vihar országszerte számos helyen okoz fennakadásokat: utakat öntött el az esővíz, a szél és a jég fákat döntött ki és épületeket rongált meg. A katasztrófavédelem kora délutáni tájékoztatása szerint csak Budapesten több mint 350 helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A fővárosban akkora felhőszakadás volt, hogy a Keleti pályaudvart is elöntötte a víz:

Komoly fennakadásokat okozott a 10-es út pilisborosjenői szakaszán a hegyoldalról lezúduló víz. A 1főutat le kellett zárni az ürömi körforgalomnál az útra hömpölygött sár miatt. A járhatatlanná vált útszakasz megtisztításáig a rendőrök elterelik a forgalmat, az ürömi, valamint a solymári körforgalomnál az arra közlekedőket visszafordítják.

Munkagép a 10-es főút sárral és aszfaltdarabokkal borított szakaszán a vihar után Pilisborosjenőn 2020. június 14-én. A Pest megyei községben a lezúduló esővíz egy mezőgazdasági területről a földet, valamint az útburkolatot elsodorva elöntötte és járhatatlanná tette a 10-es főút egy szakaszát.

Munkagép a 10-es főút sárral és aszfaltdarabokkal borított szakaszán a vihar után Pilisborosjenőn 2020. június 14-én. A Pest megyei községben a lezúduló esővíz egy mezőgazdasági területről a földet, valamint az útburkolatot elsodorva elöntötte és járhatatlanná tette a 10-es főút egy szakaszát.Fotó: MTI/Lakatos Péter

Üröm elesett:

 

A Fejér megyei Gyúrón is sárfolyammá változtak az utcák:

Zivatar és felhőszakadás továbbra is országszerte lecsaphat, a meteorológiai szolgálat a középső megyékre másodfokú veszélyjelzést adott ki éjfélig.

0614-veszelyjelzes

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kapcsolódó hírek