Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Orbán Viktor levelet írt Putyinnak

Nagyon szeretne már újra találkozni.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki jókívánságait az Oroszországi Föderáció nemzeti ünnepe, Oroszország napja alkalmából Vlagyimir Putyin államfőnek és Mihail Misusztyin miniszterelnöknek – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az orosz államfőnek írt levelében Orbán Viktor állítólag kiemelte:

„az új koronavírus elleni küzdelem mindannyiunkat nehéz feladatok elé állít, azonban országaink sikeresen védekeztek az elmúlt hónapok során. Az Oroszországi Föderációval felépített kapcsolatoknak kormányom kiemelt jelentőséget tulajdonít. Örömömre szolgál, hogy az utóbbi években rendszeres párbeszéd és sokrétű együttműködés alakult ki közöttünk. Bízom benne, hogy hamarosan személyesen is folytathatjuk kétoldalú kapcsolataink fejlesztését”.

Orbán Viktor biztosította Vlagyimir Putyint, hogy Magyarország a jövőben is mindent megtesz a két ország között kialakult jó kapcsolat és az eredményes gazdasági-kereskedelmi, kulturális, tudományos és oktatási együttműködés fejlesztése érdekében.

A magyar kormányfő hasonló tartalmú levelet küldött Mihail Misusztyin miniszterelnöknek is – közölte Havasi Bertalan.