Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Még soha nem terjedt olyan gyorsan a koronavírus, mint most

Áttevődött a járvány súlypontja Latin-Amerikára, a Közel-Keletre és Afrikára.

Bár Európa nagy részén és Magyarországon is hivatalosan lecsengőben van a koronavírus-járvány, a Föld számos országában csak most kezdődnek igazán a gondok. Az Index vette észre a CNN cikkét, mely a Johns Hopkins Egyetem adatait elemezve aggasztó tényre mutat rá:

május végén már a 100 ezret is meghaladta az új, igazolt koronavírus-fertőzöttek napi száma, és azóta is folyamatosan növekszik.

A járvány tehát egyáltalán nem fújt visszavonulót, sőt, rekordgyorsasággal terjed. A trendek azonban megváltoztak. A világjárvány súlypontja Európáról és az Egyesült Államokról folyamatosan Latin-Amerikára, a Közel-Keletre és Afrikára tevődik át.

Az új, igazolt koronavírus-fertőzöttek napi számának alakulása földrészenként.

Az új, igazolt koronavírus-fertőzöttek napi számának alakulása földrészenként.Forrás: CNN/Johns Hopkins Egyetem

Ami az új fertőzöttek diagnosztizálását illeti,

Líbiában, Irakban, Mozambikban és Haitin az esetszám hetente, Brazíliában, Indiában, Chilében, Kolumbiában és Dél-Afrikában pedig kéthetente duplázódik.

Az amerikai kontinensen Latin-Amerikában a legrosszabb a helyzet. Eleinte azt hitték a szakemberek, ott csak mérsékelt lesz a járvány, de például csak Brazíliában több mint 30 ezer új esetet regisztráltak csütörtökön, és 1473-an haltak meg az új típusú koronavírus-fertőzés következtében.

Az országban 615 ezer fertőzöttet és több mint 34 ezer halottat regisztráltak eddig. Ennél magasabb számokat csak az Egyesült Államokban találunk, ott a hivatalos adatok szerint már 1,9 millióan fertőződtek meg a vírussal, és 109 ezren haltak bele a betegség szövődményeibe.

Kapcsolódó friss hírek