Füst gomolyog Kőbányán, a Sírkert úton, egy ipari területen, ahol bontásra váró hűtőszekrények és egyéb fémhulladékok kaptak lángra 2020. június 5-én.

Nagyon ég egy telephely Budapesten, bontásra váró hűtőszekrények gyulladtak meg

Bontásra váró hűtőszekrények és egyéb fémhulladékok gyulladtak meg a főváros X. kerületében, Kőbányán, egy Sírkert utcai ipartelepen péntek késő délután.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a lángok nyomán keletkezett füst 50-100 méter magasba csap fel az égő hulladék felett, ám a tűz nem veszélyeztet épületeket.

Füst gomolyog Kőbányán, a Sírkert úton, egy ipari területen, ahol hűtőgépek és műszaki cikkek kaptak lángra 2020. június 5-én.

Füst gomolyog Kőbányán, a Sírkert úton, egy ipari területen, ahol hűtőgépek és műszaki cikkek kaptak lángra 2020. június 5-én.Fotó: MTI/Mónus Márton

A fővárosi tűzoltók öt vízsugár bevetésével kezdték meg a 300 négyzetméternyi területen pusztító lángok oltását, és megakadályozták a tűz továbbterjedését.

A Katasztrófavédelmi Mobil Labor végigjárta a környező utcákat, és a szakemberek megállapították, hogy a füstnek nincs környezetkárosító hatása az utcaszinten.

Kiemelt kép: Füst gomolyog Kőbányán, a Sírkert úton, egy ipari területen, ahol bontásra váró hűtőszekrények és egyéb fémhulladékok kaptak lángra 2020. június 5-én. (MTI/Mónus Márton)

Kapcsolódó hírek