Megint találtak egy migránsalagutat a rendőrök

Éjfél után 10 perccel bukkantak rá, éppen, amikor elkészült.

A mórahalmi lyuk a rendőrség fotóin.
A mórahalmi lyuk a rendőrség fotóin. Fotó: police.hu

Állítólag péntekre virradóra egy körülbelül 40 centiméter átmérőjű és 24 méter hosszú alagutat fedeztek fel rendőrök és katonák Mórahalomnál, erről a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be.

Mint írták, éjszaka „intenzív mozgás” volt az ideiglenes biztonsági határzár mentén Csongrád-Csanád megyében. A honvédség szolgálatot teljesítő járőre és a szegedi határrendészeti kirendeltség szolgálatirányítója 0 óra 10 perckor egy körülbelül 40 centiméter átmérőjű és 24 méter hosszú alagutat fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre.

A mórahalmi lyuk a rendőrség fotóján.

A mórahalmi lyuk a rendőrség fotóján.Fotó: police.hu

A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították, hogy a kivezető nyílást annak elkészültekor találták meg, az alagúton keresztül nem léptek határsértők magyar területre. A szerb féllel közös vizsgálat után betemetik az alagutat.

Korábban már két hasonló, a magyar-szerb határ alatt átvezető alagutat is felfedeztek a rendőrök, és valahogy mindegyik pont akkor „került elő”, amikor a kormányzati kommunikáció számára a legelőnyösebb volt.

Kapcsolódó hírek