Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Veszélyjelzést adtak ki a fél országra, 110 km/órás széllel jöhetnek ma a viharok

A várható zivatarok miatt a teljes Dunántúlra másodfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat, Bács-Kiskun, Pest, Csongrád és Békés megyékre pedig első fokú veszélyjelzés van érvényben.

A meteorológusok előrejelzése szerint a déli óráktól a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé, a Tiszántúl délkeleti felében pedig helyenként kell zivatar kialakulására számítani.

A dunántúli régióban heves zivatar is valószínű nagyobb méretű jég, 80-110 km/órás szél, és felhőszakadás-szerű csapadék kíséretében (utóbbi kevésbé lesz jellemző).

Első- és másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.

Első- és másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt.Forrás: met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön az Időkép előrejelzése szerint többfelé megerősödik, nyugaton akár viharossá is fokozódhat a délnyugati szél. A huzatos idő dacára ugyanakkor nyárias, 22-28 fok közötti csúcshőmérsékletre készülhetünk. A gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon csak helyenként, míg északon és a Dunától keletre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatarok ezen a napon is előfordulhatnak.

Pénteken egy nyugat felől érkező hullámzó frontrendszer hatására egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Több helyen felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel kísért heves zivatarok is előfordulhatnak, melyekre elsősorban a Dunántúlon nyílik nagyobb esély. A déli szél továbbra is erős, viharos lesz, 20-29 fokot mutat majd a hőmérő, délkeleten és Tiszántúlon lehet a legmelegebb. A hidegfront nem hoz jelentős lehűlést, és újabb záporok, zivatarok szombaton is lehetnek.

Kapcsolódó friss hírek