Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Karácsony: A főváros támogatja az LMBTQ közösséget

Karácsony: A főváros támogatja az LMBTQ közösséget
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Rendhagyó köszöntőt írt Karácsony Gergely főpolgármester a Pride-hónapnak számító június alkalmából, mely az LMBTQ-közösség lapjában, a Humenben jelent meg.

“Az országgyűlés által elfogadott 33-as törvény mindannyiunk számára vereség. Nincs is annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen. Ha ebben akadályozva van, az az emberi jogok teljes eltiprása”

– írta Karácsony, utalva a nemváltás jogi elismerését tiltó rendelkezést is tartalmazó salátatörvényre. Hangsúlyozta, most még fontosabb, hogy a főváros támogassa az LMBTQ közösség munkáját, hiszen szükség van rá, hogy mindenki képviselve és képviseltetve legyen. Mint fogalmazott, Budapest ereje sokszínűségében rejlik.

„Nem csak összetartó közösség, amely bármilyen bajban segíti egymást, de elfogadó, nyitott is. Mi azt valljuk, nem az számít, hogy kit szeretsz, hanem hogy felvállalhasd azt, aki vagy”

– fogalmazott.

Karácsony kitért arra is, hogy a járványhelyzet miatt idén júniusban nem lesz felvonulás – augusztusra halasztották –, de azzal is támogatni lehet az LMBTQ-közösséget, ha tájékozódunk a helyzetükről.