A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozó a mezőkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án.

Mától nemcsak Szijjártó és Dzsudzsák, hanem a pórnép is mehet meccset nézni

Mától visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre – hozta a jó hírt a Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet, mely szerint a „szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett”, amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

Emlékezetes, a kiváltságos focibubosok már napokkal ezelőtt beülhettek az akkor még „zártkapus” meccsekre, most ez a kegy adatott meg pórnépnek is.

A rendelet kitér rá:

a nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell biztosítani!

Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyek a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).

A rendelet a kihirdetést követő napon, azaz csütörtöktől (mától) lép életbe.

A labdarúgó NB I és a Magyar Kupa mérkőzései a koronavírus-járvány miatti szünetet követően múlt szombattól folytatódtak zárt kapuk mögött.

Kiemelt kép: A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozó a mezőkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)