Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Hárman is kiléptek ma a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából

Sneider Tamás után Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea is bejelentette, hogy lelép.

Lemond parlamenti alelnöki tisztségéről és kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás, jelentette be szerdán a politikus a közösségi oldalán, majd nem sokkal utána Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is hasonlót közölt.

Sneider a házelnöknek címzett levélben a frakcióban kialakult méltatlan helyzettel indokolta lépését. Azt írta, Jakab Péter pártelnökségének „mindössze négy hónap kellett ahhoz, hogy minden nemzeti és konzervatív gondolatot kihajítson az ablakon, a közösség belső életéből pedig elképesztő kegyetlenséggel száműzze a kifelé hangoztatott szolidaritást és a bajtársiasságot”.

Farkas Gergely azt közölte: a továbbiakban nem kíván asszisztálni „Jakab Péter és csapata tevékenységéhez, amely végképp politikai és erkölcsi züllésbe sodorta ezt a régen szebb napokat látott pártot”.

A mostani Jobbik már nem az én közösségem – fogalmaz, azt állítva, Jakab Péter pártelnök számtalan belső fórumon kijelentette, hogy

nem hajlandó jobboldali, nemzeti gondolatokat elmondani beszédeiben, felszólalásaiban, mondván, hogy „azzal baloldali szavazókat riasztanánk el”.

A tanácsköztársaság reinkarnációja

Varga-Damm Andrea az MTI-nek nyilatkozva azt közölte: a frakcióülés előtt – amely kizárásáról döntött volna – a párt és a képviselőcsoport elnöksége azt közölte vele, adnak neki „egy második esélyt”. Hozzátette: számára annyira megalázó volt, ami az elmúlt tíz napban vele és (a kilépését percekkel előtte bejelentő) Sneider Tamás volt pártelnökkel, parlamenti alelnökkel történt, hogy ezt nem fogadja el.

Varga-Damm Andrea a vele szembeni eljárást „a dicsőségesnek nevezett dicstelen tanácsköztársaság reinkarnációjának” nevezte, hozzátéve, a múlt héten ő kapott 24 órát a lemondásra, most viszont ő hívja fel a pártelnökséget, hogy mondjon le és írjon ki tisztújítást a Jobbikban.

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea távozásával 17 fősre szűkült a 2018-as választás után 26 taggal megalakult Jobbik-frakció.

Kapcsolódó friss hírek

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték