Gazdaság

213 millió forintból „újítottak fel” egy sportlőteret Zalaegerszegen

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Belföld

Milliárdos oligarcha rokonával az oldalán magyarázott Orbán Esztergomban arról, hogy a hatalom és a pénz áll szemben a békevággyal

Rendőrök segítettek világra egy újszülöttet a Blahán, a villamosmegállóban

Noel, a kisfiú és édesanyja is jól van.

Különleges szolgálatot tudhat maga mögött Papp Benjámin r. főtörzsőrmester és Berkes Alexandra r. őrmester – írja a police.hu –, a Készenléti Rendőrség járőrei ugyanis vasárnap este egy vajúdó anyuka szülését vezették le Budapesten.

A két rendőr este 7 óra körül járt a Blaha Lujza téri 4-6-os villamosmegállónál, amikor járókelők intették le őket. Mint kiderült, egy félig eszméletlen állapotban lévő fiatal nőhöz kértek segítséget: az erős fájdalmakkal küzdő asszony ugyanis a padon ülve vajúdott. A járőrök azonnal lefektették a nőt, akinek ekkor már tolófájdalmai voltak. Mikor levették róla alsóruházatát, a kisbaba feje már kilátszódott.

Az őrmester a szülő asszony kezét fogta, és bátorította a kitolási szakaszban, míg járőrtársa az utolsó nyomásnál kihúzta a csecsemőt a szülőcsatornából.

A percek alatt megszületett kisbaba és édesanyja ellátását átvették az időközben helyszínre érkezett mentősök, akik mindkettőjüket a SOTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára szállították.

A 36. hétre született 2444 gramm súlyú és 47 cm hosszú kisfiú a Noel nevet kapta. Ő is és édesanyja is jól van.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!