Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Mától újra szabadon lehet jönni-menni a szerb-magyar határon

Kötelező karantén sincs, elég, ha nem vagy migráns.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Röszke-Horgos határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón 2020. május 25-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Röszke-Horgos határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatón 2020. május 25-én. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

Hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai – jelentette be Szijjártó Péter Röszkén.

A külgazdasági és külügyminiszter Jadranka Joksimovic szerbiai integrációs miniszterrel, valamint Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével folytatott megbeszélését követően azt mondta,

a szerb állampolgárok karanténkötelezettség nélkül beléphetnek Magyarországra, és magyar állampolgárok is így térhetnek vissza Szerbiából.

A határ megnyitása lehetőséget biztosít arra, hogy a határ két oldalán élő családok és közösségek újra találkozhassanak egymással, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a gazdasági kapcsolatok is új lendületet kaphassanak – magyarázta a tárcavezető.

Biztosított ugyanakkor, hogy a határ csak azok előtt nyílik meg, akik törvénytisztelő módon akarnak belépni Magyarországra. Azoknak, akik illegálisan érkeznek, továbbra sem lesz lehetőségük erre, Magyarország minden eszközt megragad annak érdekében, hogy megakadályozza ezt.

Jadranka Joksimovic szerbiai integrációs miniszter hangsúlyozta, a nyitás a határ mindkét oldalán élők számára nagyon fontos. A politikus emlékeztetett, a szerb kormány pénteken döntött arról, hogy az utazók minden megkötés nélkül beléphetnek Szerbiába, nem kell karanténba vonulniuk vagy negatív tesztet bemutatniuk, ahogy a megelőző két hónapban.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten