Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Gumilövedékes fegyverrel, késsel esett egymásnak két család Újpesten

Béla meglőtt egy férfit, a vele érkező Krisztián pedig késsel sebesítette meg a meglőtt férfi fiát.

Rendőrök helyszínelnek 2020. május 24-én a IV. kerületi Temesvári utcában, ahol családi vita miatt lövöldözés történt.
Rendőrök helyszínelnek 2020. május 24-én a IV. kerületi Temesvári utcában, ahol családi vita miatt lövöldözés történt. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Családi vita miatt lövöldöztek Újpesten vasárnap, gumilövedékes fegyverrel. A rendőrség később azt közölte, az elkövetők önként feladták magukat.

Vasárnap nem sokkal 13 óra után érkezett bejelentés arról, hogy a IV. kerületi Temesvári utcában lövöldöztek. A rendőrök megállapították, hogy egy család tagjai két autóval érkeztek a helyszínre, és szóváltásba keveredtek egy ott lakó családdal. A vita során az egyik gépkocsi utasa egy gumilövedékes fegyverrel több lövést adott le, majd az érkezők elmenekültek a helyszínről.

Két ember sérült meg, a mentők mindkettejüket kórházba vitték.

Vasárnap este a BRFK már azt közölte, hogy nyomozók azonosították a lövöldözés elkövetőit, akik ellen hajtóvadászatot indítottak. Mint írták, a vita hevében az egyik autóval érkező 52 éves B. Béla meglőtt egy férfit, az ott lakó család egyik tagját, a B. Bélával együtt érkező 37 éves G. Krisztián pedig egy késsel sebesítette meg a meglőtt férfi fiát.

A gumilövedékkel meglőtt férfi életveszélyes, míg a késsel megsebesített fia súlyos sérülést szenvedett.

B. Béla nem sokkal a bűncselekmény után önként feladta magát az újpesti rendőrkapitányságon, míg társai, G. Krisztián és az ő fia, a 22 éves G. Krisztián Márió ellen elfogatóparancsot adtak ki. Ők este szintén önként feladták magukat.

B. Béla ellen életveszélyt okozó testi sértés, két társa ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A három férfi elszámoltatása folyamatban van – olvasható a BRFK esti közleményében.