Bálák százai égnek napok óta Heves megyében

Három napja dolgoznak a tűzoltók egy telephelyen keletkezett bálatűz felszámolásán Demjén határában – közölte a Heves megyei katasztrófavédelem hétfőn.

A nem sokkal péntek dél előtt érkezett riasztás óta az egri, füzesabonyi és mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, továbbá a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat csaknem 25 munkatársa hét járművel vett részt az eddig ismeretlen okból keletkezett tűz felszámolásában.

A Demjén közelében található telephelyen először mintegy ötszáz bála és egy munkagép kapott lángra, ám a nagy szélben a tűz gyorsan terjedt, további bálák is meggyulladtak, ezért több egység az ingatlanon található épületeket is védte a beavatkozás során. Az oltás és a helyszín biztosítása egész hétvégén tartott, az utómunkákat jelenleg is végzik egri tűzoltók.

A lángok péntek óta további, mintegy tizenötezer kör- és kockabálára terjedtek át.

Az oltás során az áramszolgáltató szakemberei a lángok által veszélyeztetett vezetékeket feszültségmentesítették, a bálák szétterítésében és a tűzfészkek feltárásában számos erőgép is segítette a munkát. A tűzben senki sem sérült meg, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz kialakulásának okát.

Kapcsolódó hírek