Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

3 fontos hír kedd délután a Parlamentből, de kivel szelfizett az ausztrál betörő?

Megszavazták.

Orbán Viktor miniszterelnök (első sor, j), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (első sor, b) és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 19-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (első sor, j), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (első sor, b) és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 19-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Amikor a hírszerkesztő munkához lát, hasonlóan fog neki, mint a mezei hírfogyasztó a tájékozódáshoz: kinyitja a nagyobb lapokat, hírolvasókat, közösségi médiát, hogy képbe kerüljön, mi történt, amióta legutóbb a valósággal fárasztotta elméjét. A Facebook kedd délután ezeket hozta sorban:

Persze, lehet azzal érvelni, hogy az algoritmus, meg hogy ha a háttérben az M1 és a Mária Rádió is szólna, úgy mindjárt árnyaltabb lenne a kép, sőt, egy kósza „mér, Gyúrcsány jobb vót?” is mindig, mindenhova elfér, de a helyzet az, hogy 2020. május 19-én mégiscsak ezek a fontos hírek Magyarországon.

Már csak azért is, mert legutóbb a választók nagyobbik része erre szavazott. Hogy ilyen híreket is szeretnének olvasni, nem csak dinoszaurusszal szelfiző betörőset.