Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Olasz kormányfő: az ország készen áll az újraindulásra

Olaszország készen áll az újraindulásra az óvatosság jegyében – jelentette ki Giuseppe Conte miniszterelnök az ország május 18-i újranyitása előtti szombat esti sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor nagy barátja, a szélsőjobbos Matteo Salvini úgy reagált, hogy az olaszok türelme elfogyott (mintha nem éppen most haltak volna meg 31.000-en az országukban).

Giuseppe Conte szerint az eddigi óvintézkedések meghozták eredményüket, a jelenlegi járványhelyzet lehetővé teszi az újraindulást, annál is inkább, mivel „Olaszország társadalma, gazdasága nem várhat tovább”.

Számolunk a fertőzés erősödésének kockázatával – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy országos és helyi szinten folyamatosan ellenőrzik a járványgörbe alakulását.

Megjegyezte, jól tudja, hogy az újranyitás nem jelent mindenki számára azonnali újraindulást „a járvány okozta társadalmi nehézségek nem tűnnek el egyik napról a másikra”. Kifejtette, hogy a felhasználható EU-források növelésén dolgozik.

Matteo Salvini közösségi oldalán eközben azzal heccelt követőit, hogy az olaszok türelme elfogyott. „Ha továbbra sem hallják meg szavunkat, a terek adnak majd erőt és hangot nekünk” – magyarázta a remek ütemérzékkel június 2-ra meghirdetett demonstrációjára utalva.