Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Müller: hétfőtől visszaengedik a betegeket a kórházi ágyak egy részére

Május 18-tól elindulnak a szűrővizsgálatok, a fekvőbeteg-ellátásban pedig a tervezhető műtéteket ismét elvégzik – mondta Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

A tisztifőorvos hangsúlyozta, a vírus továbbra is jelen van, s bár csökken az új fertőzöttek száma, a szabályokat továbbra is be kell tartani. A következő hetekben már az otthonmaradás helyett a távolságtartáson és a maszkviselésen lesz a hangsúly – mondta.

Elhangzott még, hogy május 18-tól a nem népegészségügyi szűrővizsgálatok (tehát az alkalomszerű szűrések, például a szájüregi vizsgálatok) is újraindíthatók,

a koronavírus-járvány miatt felszabadított kórházi ágyak egyharmada pedig ismét használhatóvá válik, például azok számára, akik eddig műtétre vártak.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az intenzív ágyak fenntartására továbbra is szükség van, a járvány még jelen van, ezért a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.

Úgy tudja, a járványügyi adatok kedvezőek, az új regisztrált megbetegedések és a kórházban ápoltak száma folyamatosan csökken, a gyógyultak száma folyamatosan nő.

A fertőzöttek száma 3417, az aktív fertőzötteké 1688, 58 százalékuk fővárosi és Pest megyei. Kórházban 614 embert ápolnak, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma 1287, az elhunytaké 442 – közölte.

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Müller Cecília szankciókat is bevezetne a szűrővizsgálatokat elbliccelőkkel szemben

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért