Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

965 milliót von el a kormány a nemzetiségektől az egyházak javára

A veszélyhelyzetre való tekintettel, természetesen.

Ternyák Csaba egri érsek, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Hiesz György polgármester (b-j) a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisakjainak felújítása alkalmából tartott misén 2019. október 14-én.
Ternyák Csaba egri érsek, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Hiesz György polgármester (b-j) a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisakjainak felújítása alkalmából tartott misén 2019. október 14-én. Fotó: MTI/Komka Péter

A hvg.hu vette észre azt a szerda este közzétett kormányhatározatot, mely 965 millió forintot csoportosít át a nemzetiségeknek szánt pénzből, hogy az egyházaknak adja.

A határozat „veszélyhelyzetre tekintettel szükséges átcsoportosítást” emleget, a szövegéből azonban nem derül ki, hogy mi az összefüggés a járvány és a pénzmozgatás között.

A hvg.hu azt írja, a nemzetiségektől elvett összegből – kiegészítve az egyházi költségvetési hozzájárulásokon belüli 200 milliós átcsoportosítással – több mint egymilliárd forint kerül át az „egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” rovatba, 107 millió forint pedig az „egyházi közfeladatellátási és közösségi célú beruházások támogatása” című, szintén égetően létfontosságú soron landol.

Arról is döntés született, hogy egyelőre nem fizetik ki a márciusban megítélt újabb kétmilliárd forintot az Eucharisztikus Világkongresszusra, de csak abból az okból, mivel azt jövőre halasztották.