Katonai járművek parkolnak Mészáros Lőrinc magántavánál

Kisvasút, harckocsi, lassan teljes a gyerekszoba.

Harci járművek a Bicske határában található Mészáros-birtokon.
Harci járművek a Bicske határában található Mészáros-birtokon. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Két harci jármű is parkol annál a Bicske melletti pihenőtónál, melyet korábban Mészáros Lőrinc cége szerzett meg a helyiek elől, hogy ott luxusnyaralót építsen.

A furcsa gépparkról a Magyar Hang pénteki száma közölt légifelvételeket.

A Hadházy Ákos független parlamenti képviselő által készített fotókon két harci jármű látszik, az egyiket letakarták, de így is kiszúrható a lánctalpa, a másik a Magyar Hang szerint egy BRDM-2-es páncélozott harci felderítő járműnek tűnik.

Vagy ennyire félnek, vagy szeretnek katonásat játszani (a kórházakban is azt játszanak, de lehet, hogy mindkettő…

Posted by Hadházy Ákos on Thursday, May 7, 2020

A Magyar Hang emlékeztet, a felcsúti milliárdos Búzakalász 66 Kft. nevű cége 2014-ben szerezte meg a tavat, melyet korábban a bicskeiek szabadon látogathattak. Ez azonban hamar elmúlt, a vizet körülkerítették, sem horgászokat, sem kirándulókat nem engednek már oda, az ingatlant élőerős őrség vigyázza.

A lap kereste a Mészáros Csoportot, arról érdeklődve, hogy kinek a tulajdonában vannak a járművek, és mire használják őket. Azt a választ kapták:

„Magánterületen található ingóságokról nem áll módunkban tájékoztatást adni.”

A tó másik felén felhúzott impozáns dácsákról korábban a Magyar Narancs is írt: az erkélyes tóparti nyaralók mellett akkor a lap egy kis hajót is talált a tavon.

Ezek is érdekelhetnek