Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

46 dolgozó lett koronavírusos a tatabányai Szent Borbála Kórházban

„Kilencvenhét munkatársunk esett ki a munkából, eredményükre még várunk. Negyvenhat igazolt fertőzött kollégánk van, közülük egy kap kórházi kezelést, lélegeztetőgépen kórházi dolgozó nincs”

– írta csütörtök délután a tatabányai Szent Borbála Kórház. Az intézményben április 16-án regisztrálták az első fertőzöttet, április végére több mint 60 dolgozó került házi karanténba, a kórház jelenleg nem is fogad betegeket. Az intézmény dolgozója volt az a 41 éves beteghordó is, akit koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak, és később elhunyt.

A kórház friss közlése szerint fokozatosan készülnek az újranyitásra, április 30-án a fokozott kockázatnak kitett dolgozók tesztelésével kezdődött meg a munkatársak szűrése. A sürgősségi, az intenzív osztály, a sebészetek és a műtő után tervszerűen naponta 300 főt vizsgálnak meg, öt nap alatt mindenkit tudnak tesztelni, a vizsgálatokat hétnaponta ismétlik.

„Amint létszámhelyzetünk engedi az Országos Tisztifőorvos Asszonytól megkérjük az újranyitást. Vélhetően indulhatunk, amint megfelelő számú munkatársakkal rendelkezünk, azaz gyógyulásuk, vagy megfigyelésük után visszatérhetnek dolgozni”

– írta az intézmény a Facebookon.