Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Meghaladta a 30 ezret a brit halálos áldozatok száma

A szerdán ismertetett legfrissebb adatok szerint meghaladta a 30 ezret az új koronavírus okozta Covid-19 járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Robert Jenrick, az önkormányzatokért felelős miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta szerda este a Downing Streeten, elmondta: az előző 24 órában 649-en haltak meg a járványban, így a nagy-britanniai halálos áldozatok száma 30 076-ra nőtt.

Yvonne Doyle, az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) orvosigazgatója azonban a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a halálozási számok lassan ugyan, de már csökkennek.

Doyle professzor a grafikonokkal illusztrált sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a napi halálozások számának hétnapos mozgó átlagát követő görbe – amely kisimítja a napi ingadozásokat – a múlt hónap második fele óta folyamatosan lefelé tart.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Nagy-Britanniában szerdáig 1 448 010 koronavírus-szűrést hajtottak végre és 201 101 ember lelete volt pozitív.

Az elmúlt egy napban 6111 új fertőzést mutattak ki.