Fényűző ceglédi drogbandát számolt fel a rendőrség

Máriuszék a haszonkulcshoz nagyon értettek, a lakberendezéshez nem annyira.

A rendőrség által zár alá vett egyik ízlésesen berendezett ingatlan.
A rendőrség által zár alá vett egyik ízlésesen berendezett ingatlan. Fotó: police.hu

Négy megyében, egyszerre 22 helyszínen csapott le 200 rendőr 65 szolgálati autóval, talajradarokkal, kutyákkal, fémdetektorokkal, kábítószerkeresőkkel egy ceglédi bűnbandára – írja a police.hu.

A nagyszabású rendőrségi akció keretében Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében 23 embert állítottak elő, a bűnszervezet új pszichoaktív szerekkel kereskedett.

Mint írták, a gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a „hópihe” és „kréta” fantázianevű pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezer forintért terítettek ügyfélkörüknek.

A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután 2020. február végén letartóztatását enyhítették, ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A szer megvásárlásába (7-800 forint/gramm) fektetett több tízmillió forintját jelentős többlettel hozta vissza az anyag grammonként 900-1600 forintos eladásával.

A rajtaütés helyszínein

közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okoseszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktívgyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le.

Ezzel párhuzamosan a készenléti rendőrség két ingatlant is zár alá vett.

A rendőrség által zár alá vett egyik ízlésesen berendezett ingatlan.

A rendőrség által zár alá vett egyik ízlésesen berendezett ingatlan.Fotó: police.hu

Az érintett megyék főkapitányságain kívül a kazincbarcikai, a mezőkövesdi, a hevesi, a gyöngyösi, a gödöllői, a nagykátai, a dunakeszi és a váci rendőrkapitányság egységei, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vett a bűnszervezet felszámolásában.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

Kapcsolódó hírek