Orbán Viktor levelet írt a tűzoltóknak

A Magyar Tűzoltó Szövetség fennállásának százötvenedik évfordulója alkalmából, a tűzoltók napján levélben köszöntötte a szervezet tagjait Orbán Viktor miniszterelnök, aki „a következő másfél évszázadhoz” is sok sikert és eredményes szolgálatot kívánt – újságolta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

A Magyar Tűzoltó Szövetség elnökének, Dobson Tibornak címzett levélben a kormányfő azt írta: régi igazság, hogy az ember életének értelmet a saját közössége védelmében végzett szolgálat ad. Másfél évszázaddal ezelőtt ezt ismerte fel gróf Széchenyi Ödön, amikor megalapította a Magyar Országos Tűzoltó Szövetséget. Mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy az általa elindított kezdeményezésből egy erős, bajtársias közösség született – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a mostani évfordulón az ünneplés mellett azokra a bátor önkéntes tűzoltókra is emlékezünk, akik a magyar történelem legvészterhesebb időszakaiban is készek voltak az életüket kockára tenni településük és az ott lakók biztonságának megvédéséért. Orbán Viktor kiemelte: máig hálásak lehetünk például azért a helytállásért, amelyet a 2013-as nagy dunai árvíz idején vagy tavaly nyáron, a szabolcsi viharkárok elhárítása során tanúsítottak.

„Minden magyar ember nevében szeretném megköszönni Önöknek, hogy riasztásról riasztásra bizonyítják: a magyar önkéntes tűzoltókra mindig számíthatnak bajba jutott honfitársaink” – írta a miniszterelnök a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián napján.

Kapcsolódó hírek