Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Elfogadta a Parlament: „posztkommunizmusként jelölhető” a NER előtti időszak

Harta ViktorHarta Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (k) képviselőtársaival beszélget az Országgyűlés ünnepi ülése előtt 2020. május 2-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) képviselőtársaival beszélget az Országgyűlés ünnepi ülése előtt 2020. május 2-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Olyan politikai nyilatkozatot fogadott el május másodikán a rendszerváltás utáni első, szabadon választott népképviseletre emlékező Parlament, mely szerint

„posztkommunizmusként jelölhető” az 1990 utáni két évtized.

Az indítványt Orbán Viktor, Kövér László, Harrach Péter, Kocsis Máté, Kósa Lajos, Varga Mihály, Németh Zsolt és Hörcsik Richárd jegyzi.

Az Index összegzése szerint a nyilatkozat elfogadásával az Országgyűlés kimondja, hogy 1990. május 2-át, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott Országgyűlés megalakulását a visszanyert szabadság első napjának tekintik. Fejet hajtanak mindazok előtt, akik részesei voltak annak, hogy eljutottunk a rendszerváltásig.

„Ugyanakkor, az adott külső és belső történelmi helyzet adta nehézségek közepette, a rendszerváltoztatás továbbvitele során hozott döntésekkel nem sikerült gátat szabni a társadalom jelentős részét érintő kiábrándulásnak és a kommunista diktatúrát korábban fenntartó csoportok meg-megújuló uralmi törekvéseinek. E – posztkommunizmusként jelölhető, az ország újbóli lecsúszásának és külső függésbe kerülésének veszélyét többször felidéző – korszakot az új Alaptörvény 2012. január elsejei hatályba lépése zárta le”

olvasható a nyilatkozatban. Érdekesség, hogy miközben a szöveg bőszen posztkommunistázza a NER előtti időszakot, abba az 1998-2002 közötti Fidesz-kormány is beletartozik.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Felfüggesztik a Kúriai Döntések című folyóirat kiadását, amiben a kegyelmi botrányt kirobbantó határozat is megjelent

Tízmillió forintba került a Parlament előtt felállított „nemzet betleheme”

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Már hétfőn megválaszthatják a Fidesz új köztársasági elnökét

Mi történik? Összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László