18,5 milliárdért építünk vakcinagyárat Mongóliában

Csütörtökön 57 millió dolláros megállapodást írt alá Magyarország Mongóliával, amelynek értelmében egy magyar vállalat állatvakcina-előállító gyárat és labort épít majd a közép-ázsiai országban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter, miután videokonferencián tárgyalt Damdín Cogtbatar mongol külügyminiszterrel.

A magyar gazdaság újraindítása szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vállalatok továbbra is sikeresek legyenek a…

Posted by Szijjártó Péter on Thursday, April 30, 2020

Szijjártó Péter hozzátette:

a magyar gazdaság újraindítása szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vállalatok továbbra is sikeresek legyenek a nemzetközi piacokon, ezért komoly jelentőséggel bír a most aláírt megállapodás az EXIM és a mongol pénzügyminisztérium között.

A tárgyaláson megállapodtak egy újabb kötöttsegélyhitel-program elindításáról, ezúttal az élelmiszeripar és a vízgazdálkodás területen, 50 millió dollár értékben – mondta.

A miniszter úgy fogalmazott: „most ünnepeljük a diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját, és elkötelezettek vagyunk a kapcsolatok további fejlesztése mellett, aminek alapját a fiatalok jelentik”, jelenleg 200 mongol ösztöndíjas tanul magyar egyetemeken.

Kapcsolódó hírek