Büdös volt Putnok fideszes vezetőjének az ellenzékiek adománya, visszautalta a pénzt

Ha ellenzéki adja, inkább nem is kell.

Tamás Barnabás, Putnok fideszes polgármestere.
Tamás Barnabás, Putnok fideszes polgármestere. Fotó: Facebook/Tamás Barnabás

Járványügyi védekezés címszóval pénzgyűjtést indított Tamás Barnabás, Putnok fideszes polgármestere, majd rögtön le is villogta a Facebookon, hogy ő maga 400 ezer forintot adakozott – a városvezető korábbi ellenzéki kihívóinak adománya azonban nem kellett a nemes célra.

Mindezt a Putnoki Reform Szövetség tagja, Pásztor Ádám mondta el a 24.hu-nak. Ő és apja, Pásztor János is adakoztak, azonban mindkettejük pénze visszajött: egyik esetben a „téves utalás, ez nem az RNÖ (roma nemzetiségi önkormányzat) számlája” megjegyzéssel. Pásztor Ádám ezután másodszor is elküldte az adományt, ami másodszor is visszajött, harmadjára is elutalta, az egyelőre még nem érkezett vissza.

A 24.hu cikke rámutat, Pásztor Ádám 2019-ben, apja pedig 2014-ben indult a választáson a pártoktól független Putnoki Reform Szövetség színeiben az egyik képviselői posztért, mindkét esetben sikertelenül.

„Nem tudom, hogy ez a flegma üzenet milyen mögöttes tartalmat rejt, miért szólja le a romákat vele, illetve miért nem fogadta el az összeget, amit küldtem neki. Nekem ez színtiszta gyűlöletnek érződik”

– mondta a lapnak Pásztor Ádám.

A 24.hu kereste a putnoki polgármestert is, akitől egyelőre nem kaptak választ arra, hogy miért utalta vissza az adománynak szánt pénzt.

A fideszes Tamás Barnabásnak – aki 2019-ben lovagkeresztet kapott – korábban már volt pár emlékezetes villanása. Az RTL Híradó riportja szerint 2017-ben, az október 23-i beszédében guillotine alá való politikusokról beszélt, 2018-ban, a parlamenti választást megelőzően pedig azt mondta a kistérségi társulási tanácsra összegyűlt településvezetők előtt Putnokon:

„Ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony sz*pni fogunk. Lóf*szt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat”.

Kapcsolódó hírek