Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Tetőket bontott meg és fákat döntött ki a szombati vihar

Budapesten egy ember is megsérült, amikor kidőlt egy fa.

Autók haladnak a 4-es számú főúton, Nyírpazony és Nyírtura között, miközben homokot fúj a viharos szél 2020. április 25-én.
Fotó: MTI/Balázs Attila

Országszerte szombat estig 140 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit a viharos erejű széllökések miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint este hét óráig a legtöbb bejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom és Pest megyéből, valamint a fővárosból érkezett, de Heves és Hajdú-Bihar megyében is okozott károkat a vihar.

A viharos szélben kidőlt fa akadályozza a forgalmat a 4-es számú főúton, Nyírpazony és Nyírtura között 2020. április 25-én.

A viharos szélben kidőlt fa akadályozza a forgalmat a 4-es számú főúton, Nyírpazony és Nyírtura között 2020. április 25-én.Fotó: MTI/Balázs Attila

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jellemzően fakidőlésekhez és épületkárokhoz riasztották a tűzoltókat, főként Mátyus, Jármi, Kemecse, Nyírbogdány és Újfehértó környékére.

A megyében 46 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg a szél.

Komárom-Esztergom megyében egy villanyvezetékre dőlt fa miatt áramellátási problémák adódtak egy szociális otthonban, valamint egy esztergomi templom tetőszerkezetét is megbontotta a szél.

A Pest megyei Kókán víztorony tetőszerkezetét lazította meg a vihar, Budapesten a XX. kerületben a Nagysándor József és a Baba utcák találkozásánál levő villamosmegállóban egy ember is megsérült, amikor kidőlt egy fa.