Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Magyar Hang: Kitört a járvány a Szent Imre Kórházban

A hírek szerint közel száz beteg és húsz dolgozó fertőződött meg.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs

Közel száz fekvőbetegénél mutatták ki az új típusú koronavírust és húsz dolgozó tesztje is pozitív lett a budapesti Szent Imre Kórházbanállítja saját forrásaira hivatkozva a Magyar Hang.

A lap a HVG információval egybehangzóan úgy tudja, még márciusban a krónikus belgyógyászaton lett rosszul két páciens, ám mire megérkezett a tesztek – pozitív – eredménye, mindketten meghaltak. Ezt követően az osztály más betegeitől is mintát vettek, találtak is 17 fertőzöttet.

A vesebetegek kezelését végző nephrológiai osztályon április második hetében robbant be a járvány, a fertőzöttek száma már akkor tíz felett volt – írják. A koronavírus felütötte a fejét továbbá az anyagcsere osztályon, a kardiológián, a neurológián és – ahogy a HVG is írta – a sebészeten. A gasztroenterológiai osztályon a Magyar Hang szerint a betegek 40 százaléka kapta el a fertőzést.

Hogy az intézmény osztályai között miként terjedhetett el a járvány, egyelőre nem tisztázott, hozzáteszik: „nem zárható ki, bár kisebb az esélye, hogy a különböző osztályokra egymástól függetlenül, az intézményen kívülről került be a vírus”.

A lap úgy tudja, a kórházban a koronavírus-fertőzöttek számára létrehozott vörös zónában jelenleg 50-60 embert ápolnak, naponta 2-3 beteg hal meg, de egyre több a gyógyult is. Többen lélegeztetőgépen vannak.

A cikkre a kórház utólag az MTI-n keresztül reagált, azt írták:

„A fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházban is mindent megtesznek a betegek és a munkatársak biztonsága érdekében, az intézmény a szabályoknak megfelelően alakította ki a koronavírusos betegek ellátásához szükséges feltételeket. Az intézmény felkészült a tömeges megbetegedések ellátására.”

Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának főorvosa elmondta, minden orvos és szakdolgozó biztonságban érzi magát, hiszen a járványhelyzetre kialakított és alkalmazott intézményi szabályok szigorúak.

Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója szerint pedig minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette: a szűrési szám kimagasló az intézményben, a kórház eddig 1926 laborvizsgálatot végeztetett el, ami a szűrési átlag ötszöröse.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Itt a bejelentés, elindul a főpolgármester-választáson Orbán korábbi államtitkára

Súlyos baleset történt az M3-as autópályán, hét kilométeres a torlódás

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia