Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Karácsony Gergely elindítja a tömeges tesztelést Budapesten

Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön Karácsony Gergely főpolgármester, hogy elindítják Budapesten a tömeges koronavírus-tesztelést.

Mint mondta, elsősorban az idősotthonokban és a hajléktalanellátásban szeretnék szűrni az ottlakókat és a dolgozókat, valamint lehetőséget biztosítanak a kerületi önkormányzatoknak, hogy ők is folytassák ezt a munkát a saját intézményeikben.

Több mint 20 ezer koronavírus tesztet szerzett be saját forrásból a Fővárosi Önkormányzat

Aláírtam: több mint 20 ezer koronavírus tesztet szerzett be saját forrásból a Fővárosi Önkormányzat.A nemzetközi tapasztalatok és a mérvadó egészségügyi szervezetek szerint minél több tesztet kell végezni annak érdekében, hogy megállítsuk a járvány terjedését. A tesztelésnek kiemelt szerepe van abban, hogy tudjuk, ki az, aki átesett már a betegségen és hol tart éppen a járvány, hogy a mostani korlátozó intézkedéseken enyhíteni lehessen. Ezzel együtt is újra kérem a kormányt, hogy sokkal többet teszteljenek. 👉 Vigyázzunk egymásra! #Budapest #vigyázzunkegymásra

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, April 23, 2020

A Budapest.hu oldalon megjelent közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat eddig összesen 28 ezer tesztet szerzett be. Ebből 10 ezer darab közbeszerzési eljárás keretében a Kelen Kórház Kft.-től vásárolt IgM/IgG típusú teszt, amelyeknek a felhasználása folyamatos az idősotthonokban és a hajléktalan ellátó szervezeteknél, 10 800 darab PCR teszt pedig a Corden International Kft.-től származik.

A következő napokban 10 ezer PCR típusú koronavírus tesztet fognak elvégezni a fővárosi cégeknél és intézményekben.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz