Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Csökkenhet a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv

Hét közben csak két órát kapnának, szombaton ugyanakkor megszűnhet a korlátozás.

Rendőrök megbírságolnak egy 65 év alatti férfit a budapesti Fővám téri központi vásárcsarnokban 2020. április 9-én, mert 9 és 12 óra között csak a 65 felettiek vásárolhatnak.
Rendőrök megbírságolnak egy 65 év alatti férfit a budapesti Fővám téri központi vásárcsarnokban 2020. április 9-én, mert 9 és 12 óra között csak a 65 felettiek vásárolhatnak. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet értesülései szerint módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban:

a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam nemzetközi mintára két órára változna, a szombati korlátozást pedig eltörölnék, azaz akkor nem lenne „idősbarát” idősáv.

A kormánypárti üzenőfüzet úgy tudja, működik a kijárási korlátozások elrendelésekor bevezetett korosztályos elkülönítés. Piaci tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a reggeli idősávban, nyitástól 9 óráig az elmúlt hetekben rendkívül megnőtt az élelmiszerüzletek forgalma, több helyen sorban állás alakul ki a bejutás miatt. Kilenctől délig, a 65 év felettieknek fenntartott idősávban ugyanakkor visszaesik a forgalom, 12 után pedig ismét felpörög.

A forgalmi adatok szerint az egyik legforgalmasabb nap a boltokban a szombat – vevők és kereskedők is sérelmezték az aznapra is érvényes idősáv-korlátozást.

A Magyar Nemzet „forrásai” szerint mivel a kereskedelemben felelősen kezelik a járványhelyzetet, és a vásárlók is partnerek a szabályok betartásában, a kormány fontolóra veheti az enyhítést. Ez nem azt jelenti, hogy a 65 év felettiek nem vásárolhatnának szombaton, csak azt, hogy nem lenne nekik kiemelt idősáv.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!