Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Müller Cecília: nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus

Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelését kezdik meg a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én.
Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelését kezdik meg a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Magyarország még a koronavírus-járvány felszálló ágában van – jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília ugyanitt arról is beszélt:

nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus, mivel változatlanul igaz, hogy az érintettek 80 százaléka nagyon enyhe tünetekkel esik át a betegségen.

Azt is közölte, hogy nem változott azok köre, akik magas kockázatnak vannak kitéve: továbbra is elsősorban az idős, krónikus betegségben szenvedő emberekre jelenti a legnagyobb veszélyt a vírus.

Az idősotthonok folyamatosan készülnek a járvány elleni védekezésre – mondta. Hozzátette: azokra az egészségügyi intézményekre is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyekben koronavírusos betegeket ápolnak.

Az országos tisztifőorvos ismét arra kérte az embereket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el az otthonukat. A fiataloknak egyéni sporttevékenységet javasolt, olyan helyen, ahová kevesen járnak.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten