Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Ukrajnában gyorsuló ütemben terjed a fertőzés

Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én.
Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Fotó: MTI/Nemes János

Ukrajnában az elmúlt napokban folyamatosan gyorsuló ütemet mutat a koronavírusos fertőzés terjedése, péntekre, egy nap alatt már 501 új esetet igazoltak, ami újabb rekord. A fertőzöttek száma elérte a 4662-t, a halálos áldozatoké 9-cel 125-re nőtt – közölte az egészségügyi minisztérium.

A betegségből eddig 246-an gyógyultak fel az országban. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter pénteki online sajtótájékoztatóján közölte, hogy az újonnan igazolt fertőzöttek között 31 gyermek és 91 egészségügyi dolgozó van. Előző nap 151 embert kellett kórházba szállítani, köztük 11 gyermeket és az egészségügy 19 alkalmazottját. Az elmúlt napban 4730 koronavírus-tesztet végeztek el. A miniszter hozzátette:

fontolgatják, hogy ezentúl a koronavírusos betegekkel kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókat ötnaponta tesztelik, tekintettel a körükben tapasztalható számottevő arányú megfertőződésre.

Az egészségügyi minisztérium pénteken, az e hét vasárnapjára eső ortodox húsvét előtt ismételten felhívta az embereket, hogy ne menjenek templomba, mert többedmagukkal zárt területen tartózkodva könnyen megfertőződhetnek.

A kárpátaljai Munkácson egy 69 éves nőnél igazolták először a megyében a fertőzöttséget, aki legalább 19 embernek adta tovább a vírust, mivel két napig lázasan járt templomba és énekelt a kórusban – írta a minisztérium a sajtóközleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz