Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Kötelező lesz a maszk április 27-től a budapesti tömegközlekedésen

Nem kapkodják el.

Maszkot, sálat vagy valamilyen arcot eltakaró kendőt kell használnia annak, aki április 27-től igénybe akarja venni a BKK járatait

jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán. Hogy az egyébként üdvözlendő intézkedés bevezetésével miért kell tíz napot várni, az nem derült ki.

Margitsziget lezárás és kötelező maszk vagy kendő

Nagyon várunk már arra, visszatérjünk a régi életünkhöz. Azonban ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen a korlátozásokon, először szigorítanunk kell. Nem lazítani kell most a fegyelmen, hanem az eddigieknél is jobban betartani minden intézkedést. Egyre szebb az idő, egyre nagyobb a kísértés. De nemet kell mondanunk rá.A kormány által az önkormányzatoknak biztosított jogomnál fogva ismételten elrendeltem, hogy majdnem az egész hétvégére legyen lezárva a Margitsziget. A húsvéti tapasztalatokra építve most szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között lesz a lezárás, így a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni. Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is.Emellett még egy dologban kérem az együttműködésüket, méghozzá a közösségi közlekedéssel kapcsolatban. Április 27-től, azaz jövő utáni hétfőtől a BKK járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni. Így óvhatjuk meg a mások és saját egészségünket is! #Budapest #vigyázzunkegymásra

Posted by Karácsony Gergely on Friday, April 17, 2020

Karácsony elmondta, indokolt a szigorítás Budapesten, ahol pénteken 883 koronavírus-fertőzött volt – ez az országos betegszám közel fele. A főpolgármester a hétvégére ismét lezáratja 9 és 20 óra között a Margitszigetet, de nem lehet heverészni a Hajógyári-szigeten és a Római-parton sem.

Azt, hogy a kormány kibújva a felelősség alól, ismét a polgármesterek hatáskörébe adta, hogy a húsvéti hétvégéhez hasonlóan szigorító intézkedéseket hozhassanak, Gulyás Gergely miniszter jelentette be csütörtökön. Ahogy azt is, hogy a kijárási korlátozást meghosszabbították, és hétről hétre fogják felülvizsgálni, ha szükséges rajta változtatni.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt