Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Felgyújtott egy munkásszállót egy zavart fiatal vasárnap éjjel Budapesten

Letartóztatták, elmegyógyintézetbe került.

RövidenRöviden

Letartóztatta a bíróság azt a fiatalkorút, aki még vasárnap éjjel az apja által üzemeltetett munkásszállón felgyújtotta annak földszinti szobáját, emiatt a lakhatatlanná váló munkásszállóról öt embert füstmérgezéssel kórházba kellett szállítani. A Fővárosi Törvényszék a fiatalkorú letartóztatásának helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Azt írták, a fiatal még vasárnap éjjel öngyilkossági szándékkal gyújtott fel bútorokat a XXII. kerületi munkásszálló általa lakott földszinti szobájában. Az épületben rajta kívül még 46-an voltak, a tűzvizsgáló szerint pedig

„a tűz alkalmas volt arra, hogy átterjedjen a szomszédos lakóépületekre is”.

Kigyulladt hajnalban egy XXII. kerületi munkásszálló

Kigyulladt hajnalban egy XXII. kerületi munkásszállóTűz ütött ki egy munkásszállóként üzemelő épület egyik helyiségében vasárnap hajnalban Budapest XXII. kerületében, a Nagytétényi út és az Úttörők útja sarkán. A tűzhöz nagy erőkkel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akik mintegy hetven embert kísértek ki az épületből, részükre melegedőbuszt kértek a helyszínre. A lángokat a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, négy vízsugárral oltották el.A videót a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videócsoportja készítette.

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Sunday, April 12, 2020

Úgy tudni, a fiatal pszichés betegséggel küzd, azonban nincs adat arra vonatkozóan, hogy a pszichés állapotával akár ő, akár törvényes képviselője foglalkozott volna, illetve orvosi segítséget kértek volna – írta a törvényszék közleménye, hozzátéve: a fiatal korábban is kísérelt meg öngyilkosságot, legutóbb múlt pénteken. Szakorvosi vélemény alapján tettének esetleges ismétlése nem zárható ki, pszichiátriai zárt osztályon történő további kezelése indokolt – írták.

A bíróság szerint a fiatal úgy gyújtott tüzet a szobájában, hogy tudta azt, hogy az épületben rajta kívül több mint 40 ember van.

Nem tartotta vissza az sem, hogy számos ember testi épségét, használati tárgyait és értékeit veszélyezteti – tették hozzá.

A bírósági tájékoztatás arra is kitér, hogy a néhány nappal korábban elkövetett öngyilkossági kísérlet után a gyanúsított a krizisintervenciós kezelést elutasította, nincs adat arra, hogy ezt követően szakorvoshoz fordultak volna. Feltehetőleg a gyanúsított pszichés állapota vezetett a veszélyeztető bűncselekmény elkövetéséhez – rögzítette a bíróság.

Ha megállapítják a fiatal bűnösségét, 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Elkapták az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirablóit

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Lövöldözés hallatszott Budapesten, megszólalt a BRFK

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszólalt a rendőrség a szombathelyi kórházban ápolt, bántalmazott csecsemő ügyében

Bántalmazott csecsemőt ápolnak a szombathelyi kórházban