Megerőszakolt egy prostit egy nigériai egyetemista Budapesten

Tanulmányi céllal jött Magyarországra.

Elfogtak egy nigériai férfit Budapesten, aki a gyanú szerint fojtogatott, majd megerőszakolt egy nőt a VII. kerületben – közölte a rendőrség hétfő reggel a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombat délután tett bejelentést egy nő, hogy a lakásában megerőszakolta egy férfi. A nyomozóknak a nő elmondta, hogy egy szexuális szolgáltatást hirdető internetes oldalon került kapcsolatba a férfival, aki április 11-én délután felkereste a lakásán. A nő a szexuális szolgáltatásért előre kérte a megbeszélt összeget, azonban a férfi nem akart fizetni, ezért a nő elküldte. A nigériai férfi állítólag nem akart a lakásból elmenni, fojtogatta a nőt, megerőszakolta, majd elmenekült.

A rendőrök elemezték a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit is, így sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest, a 22 éves E. I. Joseph nigériai állampolgárt, akit négy órával később a VI. kerületben elfogtak.

Úgy tudni, a férfi egyetemi tanulmányokat folytat Magyarországon.

A VII. kerületi rendőrkapitányság az érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező nigériai állampolgárt szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az egyetemista tagadta a bűncselekmény elkövetését; őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

Kapcsolódó hírek