Sarkvidéki eredetű hideg érkezhet húsvét után

Nem mintha ez bárhogyan érintené az otthonmaradást.

A húsvéti hétvégén sincs kilátás érdemi esőre, nagypénteken azonban egy hidegfront hatására feltámad az északi szél, több helyen erős lökések várhatók, az ünnep elmúltával pedig sarkvidék légtömeg fenyeget.

Az Időkép friss időjárás-előrejelzése szerint pénteken, a hosszú hétvége első napján kissé megnövekszik a gomolyfelhőzet, legfeljebb nyugaton alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Hajnalban 3-11 fok várható, helyenként fagyhat a talaj mentén. Kora délután 17-24 fok várható, délen lesz melegebb.

Szombatra elcsendesül a szél, túlnyomóan napos idő várható, a Dunántúlon díszíthetik gomolyfelhők az eget, nyugaton egy-egy zápor is kipattanhat. Hajnalban -1, +8 fok várható, északkeleten lehetnek néhol gyenge fagyok, nappal 18-23 fokra számíthatsz.

Húsvét vasárnapján is folytatódik gyengén felhős, túlnyomóan napos idő, néhol nyugaton alakulhat ki ismét zápor a délután folyamán – írja az időjárásportál. A hajnal fagymentes lesz, nappal 19-24 fokot mutat majd a hőmérő.A Dunántúlon feltámad a déli szél, itt lesz szelesebb, ugyanakkor melegebb az idő..

Húsvéthétfőn országszerte megerősödhet az északi szél, befelhősödhet az ég, kisebb esőre, záporra az ország északi, északkeleti részén kell számítani. Az enyhe reggelt 20-25 fookos nappali maximum követi.

Sarkvidéki eredetű légtömeg a láthatáron

A szakemberek szerint hétfőről keddre virradó éjjel viharos széllel egy markáns hidegfront érkezik. A front mögött több fokkal hidegebb, sarkvidéki eredetű hideg levegő áramolhat a Kárpát-medencébe, emiatt ismét megnövekszik a fagyveszély.

Kapcsolódó hírek