Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Meggyógyult egy 7 éves koronavírusos kislány a Semmelweis-klinikán

Epilepsziás görcsrohamok miatt került az intenzív osztályra.

A kislány az I-es számú gyerekklinika intenzív osztályán.
A kislány az I-es számú gyerekklinika intenzív osztályán. Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem

Csütörtökön gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját az a 7 éves kislány, aki márciusban epilepsziás görcsrohamok miatt került a klinika intenzív osztályára.

A Semmelweis Egyetem honlapján most azt írták, a kislány epilepsziája miatt január óta áll a klinika gondozásában, március 22-én azonban alapbetegsége miatt került az intézménybe, ahol állapota miatt altatásra és lélegeztetésre szorult.

A légútbiztosítás során észlelt tünetek miatt végezték el nála a PCR típusú, víruskimutatáson alapuló koronavírus-tesztet, mely pozitív lett.

A kislány állapotában korábban nem utalt semmi koronavírus fertőzésre – írták –, de a felvétele utáni harmadik napon, a megismételt mellkasröntgen során már tüdőgyulladásra utaló jeleket észleltek. A gyógyszeres terápia és az intenzív gondozás hatására aztán a felvétele utáni nyolcadik napon le lehetett venni a lélegeztetőgépről, a tüdőelváltozásai gyógyultak, állapota napról-napra jelentősen javult.

A kis beteget a kezdetektől megfelelő védőfelszerelésben ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, ennek ellenére a klinika valamennyi munkatársánál és az érintett gyerek családtagjainál is elvégezték a koronavírus tesztet, mely negatívnak bizonyult. A gyermek ma gyógyultan távozott a klinikáról, csak a kontroll vizsgálatokra kell majd visszajönnie.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten