Elözönlötték a turisták Tihanyt, lezárják a parkolókat

Nehéz, bonyolult két szó, hogy „maradj otthon”.

Facebook-oldalán méltatlankodik Tósoki Imre, Tihany polgármestere, amiért a jó idő beköszöntével, a kijárási korlátozás ellenére tömegesen érkeznek a kirándulók a Balaton-parti településre.

Mint írta, a közkedvelt helyszíneket – így a Pisky sétányt, a Belső-tó partját, a piacok környékét és a kilátót is – csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár.

„A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust. Ezért úgy döntöttünk, hogy a település központjában lévő parkolókat április 7–től ideiglenesen lezárjuk”

– írta a polgármester, emlékeztetve: a koronavírus terjedésével mindenkinek megnőtt a felelőssége.

„A közös felelősségvállalás által talán kisebb veszteséggel jutunk túl ezen a mindenki számára nehéz időszakon. Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat! Fontos, hogy mindenki megértse: a veszélyhelyzet végéig maradjanak otthon, hogy utána minél hamarabb jöhessenek hozzánk!” – írta.

Ezek is érdekelhetnek