Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Operatív törzs: a budapestiek fegyelmezetlensége miatt berobbanhat a járvány a fővárosban

Rendőrök járőröznek Budapesten a Normafa közelében, az Anna-rétnél 2020. április 5-én.
Rendőrök járőröznek Budapesten a Normafa közelében, az Anna-rétnél 2020. április 5-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Megdorgálta a budapestieket Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa vasárnap délelőtti online sajtótájékoztatóján. Mint mondta, Budapest több pontján

a kijárási korlátozások ellenére csoportosulnak az emberek a közterületeken és ezzel a járvány „berobbanását” kockáztatják.

A leginkább problémás helyek között emlegette a Városligetet, a Margitszigetet, a Normafát, a belvárosban pedig a Király utca és a Gellért tér környékét. A XIII. kerületben még illegális gyorsulási verseny is volt – mondta. A rendőrség a csoportosulásokat felszámolta: szombaton a fővárosban 301 intézkedést hajtottak végre, 24 esetben feljelentést tettek és 14 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

Emellett az üzletek nyitvatartásának ellenőrzése során országszerte 64 feljelentést tettek a rendőrök, ebből a fővárosban 41-et – tette hozzá az alezredes.

„Az idősek ne mászkáljanak korlátlanul!”

Müller Cecília országos tisztifőorvos is a távoltartási szabályok fokozott betartására kérte az embereket. Mint emlékeztetett, az igazolt fertőzöttek 62 százaléka a fővárosban, illetve Pest megyében él, és berobbanhat a járvány, ha nem vigyázunk.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy

az idősek számára kijelölt vásárlási idősáv nem a korlátlan „mászkálásra” való, vagyis csak akkor hagyják el otthonukat, ha elkerülhetetlen.

Emlékeztetett, hogy immár 733-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma és újabb két idős, krónikus betegséggel küzdő honfitársunk hunyt el, így a vírusfertőzéssel összefüggő halálesetek száma 34-re emelkedett.