Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

„Szánalmas”, „hazugság”, „képmutatás” – Szijjártó ismét nekiugrott Európának

A többi ország képmutató, tudatlan külügyminisztere még mindig nem képes megérteni, hogy Orbán Viktor nem azért rittyentett magának teljhatalmat, mert már a saját képviselőinek gombnyomó-képességében sem bízik, hanem mert a járványt csak korlátlan felhatalmazással lehet megállítani – bosszankodott vasárnap reggel is Szijjártó Péter a Facebookon.

A magyar diplomatatálentum büszkén számolt be a rajongóinak, hogy kiosztott minden „aggódót”: pénteken újra átbeszélték az EU-tagországok külügyminiszterei a koronavírus miatt kialakult helyzetet, és bár „most már csak 27-en vagyunk, de nyugodtan odatehettünk volna egy huszonnyolcadik széket is a virtuális asztal köré – a képmutatásnak” – írta.

„Mantraszerűen” hangzottak el az „egység”, a „Team Europe”, az „EU-t közel kell vinni az emberek szívéhez” és az „együtt erősebbek vagyunk” kifejezések, miközben – emelte ki -, „számos kolléga egész héten önfeledten terjesztette a magyar koronavírus-törvényről szóló hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket”, sorolta.

Szijjártó Péter azt is írta: mindezt természetesen pénteken a szemükre vetette,

„megkértem őket arra, hogy először olvassanak, aztán beszéljenek”.

A miniszter szerint ugyanis nyilvánvaló, hogy egyikük sem olvasta el a törvényt, mielőtt nyilatkozott róla. Azóta állítólag több külügyminiszter is felhívta Szijjártó Pétert, akikkel „jól elvitáztak”, és „mondta mindegyiknek”, hogy elküldi a törvényt, olvassák el.

„Egy dolog viszont azóta sem fér a fejembe: Európa-szerte ezernél is többen halnak bele naponta a világjárványba, tízezrével fertőződnek meg emberek, s mindeközben finn, osztrák, görög, német, dán, luxemburgi, holland és svéd miniszterelnökök, miniszterek, pártelnökök nem ezzel foglalkoznak, hanem azért “aggódnak“, hogy ki dönt a veszélyhelyzet végéről Magyarországon”

– szólta el magát végül Szijjártó, hogy mégsem „hazugságok” és „álhírek” terjednek a vég nélküli orbáni veszélyhelyzetről.

„Ha nem éppen egy világjárvánnyal küzdenénk, akkor azt mondanám: szánalmas” – értékelt, hozzátéve: „viszont most, hogy éppen egy világjárvánnyal küzdünk, inkább riasztónak tartom” – írta még oda a magyar külügyminiszter, csak hogy a tényleg megérkezzen a hiányolt képmutatás.

Kapcsolódó friss hírek

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról