Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Tisztifőorvos: az egész ország területén növekszik a fertőzöttek száma

Az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma – magyarázta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: az elmúlt 24 órában 585-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, egy ember meghalt. Az elhunyt szív- és érrendszeri betegségben, anyagcsere-betegségben szenvedett. Vele 21-re emelkedett az elhunytak száma. Hangsúlyozta azt is, hogy a gyógyultak száma is növekszik, ők jelenleg 42-en vannak.

A tisztifőorvos mindenkitől azt kérte, hogy a fertőződés esélyét minden lehetséges módon csökkentsék: ne találkozzanak másokkal, ha mégis, tartsák a másfél méteres távolságot, és csak akkor hagyják el otthonukat, ha feltétlenül szükséges. Mint fogalmazott,

„Sokszor már nem lehet megmondani, hogy ki kitől kapja el a betegséget”.

Újságírói kérdésre elhangzott, a vírushelyzet miatti korlátozásokat biztosan nem enyhítik a közeljövőben, olyan viszont előfordulhat, hogy bizonyos helyeken, településen, ahol súlyosbodik a helyzet, további szigorításokat vezetnek be. Müller Cecília szólt arról is, hogy a magas vérnyomás is kockázati faktornak számít, életkortól függetlenül.

Tízezer felett a hatósági házi karanténok száma

Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője ismertette, 10 668-ra emelkedett a hatósági házi karanténok száma, ezeknek még nem telt le a határideje, 78 ezernél többször ellenőriztek, 418 esetben állapítottak meg szabálytalanságot. 36 főt figyelmeztettek, 211 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 311 főt feljelentettek.

Az új kijárási korlátozással kapcsolatos ellenőrzések során 1187 esetben kellett figyelmeztetni, 76 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 162 esetben pedig feljelentést kellett tenni. 32 esetben indítottak büntetőeljárást rémhírterjesztés miatt, 22 esetben közveszéllyel fenyegetés, 29 esetben pedig csalás miatt kellett lépni.

Lakatos beszélt arról is, hogy új gépsorokat állítanak rendszerbe a börtönökben, így szájmaszkokból a eddigi kapacitás többszörösére lesz majd képes. Elmondta, eddig nem volt koronavírus-fertőzött a büntetés-végrehajtási intézményekben.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt