Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Koronavírusos Győr polgármestere és egyik alpolgármestere is

Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere.
Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere. Fotó: fidesz.hu

Pozitív lett a második koronavírustesztje Győr fideszes polgármesterének, aki ezt szerda este közölte az MTI-vel, hozzátéve: tünetei nincsenek és házi karanténba vonul.

Dézsi Csaba András azután végeztette el a két tesztet önköltségen egy magánlaborban, hogy kiderült, a város jegyzőjének, Lipovits Szilárdnak pozitív eredményt mutatott a koronavírustesztje, a jegyzőnek előző hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért tünetei is voltak.

Győr kormánypárti polgármestere közleményében azt írta, az első teszt, amelyet március 27-én, pénteken végeztek el, negatív lett. A második tesztet kedden készítették el, az eredményt szerda este kapta meg.

Közölte, tünetei továbbra sincsenek, de a szükséges intézkedéseket azonnal megtette: az eredményről tájékoztatta háziorvosát és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonul.

„A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább” – magyarázta, hozzátéve: a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg.