Belföld

Menczer Tamás ledobta az atomot Magyar Péterre

Egészségügy

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Több vállalat segíti felajánlásokkal az egészségügyiek étkeztetését

RövidenRöviden

Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, de a Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek – közölték az MTI-vel az érintett szervezetek.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával. A METRO támogatásával, a Dining Guide közreműködésével létrehozott projekt kedden indul, és határozatlan ideig, a járvány végéig tart.

Minden rosszban van valami jó, és amíg történnek jó dolgok, nincs vége a világnak. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia hálás,…

Posted by Magyar Bocuse d'Or Akadémia on Saturday, March 28, 2020

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjainak jelentős része – mások mellett Széll Tamás, Szulló Szabina, Pohner Ádám és Hamvas Zoltán – a hozzájuk csatlakozó séfekkel vállalták, hogy részt vesznek a programban a koronavírus-járvány idején, mindenki a szakmájának megfelelő beosztásban.

Az alapanyagokat, a főzéshez a helyszínt, eszközparkot és csomagolást a METRO Kereskedelmi Kft. biztosítja támogatásként; az ételek a Dining Guide közreműködésével jutnak el az intézményekbe.

A Nestlé világszerte 10 millió svájci frankkal támogatja karitatív szervezetek, köztük a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját, magyar leánycége pedig külön, mintegy 100 millió forint értékű adománnyal segíti a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit.

A Nestlé Hungária a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek felajánlott szezonális termékekkel és 12 tonna húsvéti csokoládéval szeretné könnyebbé tenni a rászoruló családok hétköznapjait, de az egészségügyi dolgozók és a Magyar Vöröskereszt munkáját is támogatja termék- és pénzadományokkal.

A SPAR Magyarország áruházlánc előrecsomagolt szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a Dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik ellenszolgáltatás nélkül.

Keve Márton séf és csapata az Easy Wine Budapest Bisztróban napi 100 adag meleg ebédet készít a Szent László Kórház dolgozóinak. Az összefogás operatív feladatainak ellátására egy komplett stáb állt fel, többek között a Borganika, az Easy Wine és a Menedékház Alapítvány csapatából és önkénteseiből.

A Bonduelle Magyarország zöldségkonzervekkel segíti a kimerült egészségügyi dolgozókat: a vállalat mintegy ezer kukorica-, borsó-, bab- és egyéb zöldségkonzervet ajánlott fel a Szent László Kórház dolgozóinak, valamint a Démétér Ház lakóinak, azaz gyógyulási folyamatban járó, csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek.

Az adományozáson felül a Bonduelle további fuvarokat tervez annak érdekében, hogy kellő időtartamra lássák el a kórház dolgozóit, valamint a Démétér Ház lakóit egészséges alapanyagokkal.

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik

Illegális bevándorlókat találtak az M7-es autópályán, egyikük elmenekült

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében