Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

59 899 forintért hirdetett kézfertőtlenítőt az ATV-n egy betelefonálós műsor

59 899 forintért hirdetett kézfertőtlenítőt az ATV-n egy betelefonálós műsor

Egy néző örökítette meg, hogy tegnap az ATV Ékszer TV című teleshopos-lehúzós műsorában „kéztisztító gélt” árultak egy hatalmas, a „VILÁGJÁRVÁNY! A VÉDEKEZÉS ÉETET MENTHET” felirat kíséretében.

A 3×300 ml zselét először 59 899 forintért hirdette a reklám. „Kész csoda, hogy egyáltalán száz csomagot el tudtunk hozni önöknek” – szabadkozott a műsorvezető, majd egyre drámaibb hangon ripacskodva addig heccelte a nézőket, míg végül 11 970 forintra ment le az „extra erős zselé” ára. Ami még így is pofátlan túlárazásnak tűnik, tekintve, hogy a gyógyszertárakban nagyjából 1500 forintba kerül egy liter hasonló fertőtlenítő.

A bicskanyitogató műsor kapcsán az Azonnali megkereste Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, aki nem szeretett volna nyilatkozni, a csatorna sajtóosztálya viszont később közleményt adott ki. Ebben azt írták:

„Az Ékszer TV reklámidőben megy le, ez egy külső gyártású élőműsor, nincs egyeztetési kötelezettsége az ATV-vel. Az ATV vezetősége az észrevételeit nem nyilvánosan, hanem közvetlenül osztja meg az Ékszer TV gyártóival.”

A Innovációs és Technológiai Minisztérium március elején azt közölte, hogy országos, fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendeltek el annak érdekében, hogy kiszűrjék azokat a kereskedőket, akik a koronavírus-veszélyen aggódó embereken nyerészkedni akarnak, erről a hírről akkor az ATV is beszámolt.