Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Tízezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel a gyártó, már osztják a kórházaknak, idősotthonoknak

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője és Majorné Stelbaczky Zsuzsanna főgyógyszerész (b-j) az egészségügyben dolgozóknak felajánlott Béres-cseppek dobozait pakolja ki a Szent László Kórház udvarán 2020. március 28-án.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője és Majorné Stelbaczky Zsuzsanna főgyógyszerész (b-j) az egészségügyben dolgozóknak felajánlott Béres-cseppek dobozait pakolja ki a Szent László Kórház udvarán 2020. március 28-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

A budapesti Szent László Kórház előtt kezdődött meg szombaton annak a tízezer üvegnyi Béres Cseppnek a szétosztása, amelyet a Béres Gyógyszergyár Zrt. ajánlott fel a koronavírus elleni védekezést segítve a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, hogy juttassa el az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak.

Az MTI híre szerint az állami és egyházi idősotthonokhoz öt karitatív szervezet – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt – juttat el összesen hétezer üveg Béres Cseppet.

A fennmaradó háromezer üveget az Ökumenikus Segélyszervezet adja át a kórházaknak, elsősorban annak a hat intézménynek – köztük a Heim Pál Gyermekkórháznak – amely járványkórházként lett kijelölve. Emellett az adományból kap az a 30-40 kórház is, amely a koronavírus elleni védekezés következő szakaszában vállalhat nagyobb feladatot.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke korábban az adományhoz mellékelt levelében azt írta, a betegséggel szemben a legeredményesebb es leghatékonyabb módszer a védekezés, ebben nagyon fontos szerepe van a szervezet ellenállóképessége erősítésének, az immunrendszer „karbantartásának”. Ehhez nyújt hathatós támogatást a leginkább veszélyeztetetteknek szánt adományuk – tette hozzá.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz