Népszava: koronavírusos a népegészségügyi központ egyik vezetője

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egyik vezetőjénél is kimutatták a koronavírus-fertőzést – tudta meg a Népszava, hozzátéve: szerdán a szakember egyik munkatársát is hazaküldték a hivatalból, a többieket azonban, akik szintén együtt dolgoztak vele, állítólag nem tájékoztatták a helyzetről.

A lap felkereste az NNK sajtóosztályát, azokra a kérdésekre várva választ, hogy helyesek-e az információk, történt-e kontaktkutatás, illetve hány ember került karanténba. A sajtóosztály nem cáfolta a sajtóértesüléseket:

„Sajnos az NNK-ban is van olyan dolgozó, aki laboratóriumi vizsgálattal igazolt Covid-19 pozitív. A járványügyi vizsgálatot a népegészségügyi szakemberek lefolytatták és a szükséges járványügyi intézkedéseket megtették”

– írták.

Szerdáról csütörtökre egyébként 35-tel nőtt az igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma, de szerencsére a gyógyultak száma is emelkedett nyolccal, a halálesetek száma pedig nem változott.

Kiemelt kép: A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentősök a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Kapcsolódó hírek