Miközben a magyar kormány azzal hülyít, hogy ne viselj maszkot, máshol kötelezővé teszik

Hatalmas betűkkel hirdeti még tegnap kitett plakátján is a Nemzeti Népegészségügyi Központ Facebook-oldala, hogy

„Ne viseljen maszkot, ha nem beteg!”

Alatta apró betűkkel a prózai indoklás: azért ne, mert nincs elég. (Nehéz máshogy értelmezni azt a maszatolást, hogy „elegendő mennyiségű maszk áll rendelkezésre az állami készletekben, HA felelősen használjuk”.)

https://www.facebook.com/tisztiorvos/photos/a.622038267820594/3097691780255218/?type=3&theater

Eszerint járvány idején eltakarni az arcot nem felelős viselkedés – kár, hogy erről a világ több országában még nem értesültek. Ellenkezőleg, Szlovákia most jelentette be, hogy mindenhol kötelezővé teszi az védőmaszk viselését, Csehországban egy hete kötelező az orr és a száj eltakarása a köztereken, Kínában már januárban büntetés járt a szájmaszk hiányáért.

Tény ugyanis, hogy a tünetmentes vírushordozók is átadhatják a betegséget, nem kell hozzá lázasnak lenni, köhögni.

SZLOVÁKIA – Megalakult az új szlovák kormány, amely négy párt koalíciójából áll. A pártok képviselői 2020 március 14-én,…

Posted by Dotoho on Saturday, March 14, 2020

Hadházy Ákos független képviselő ezzel kapcsolatban a Facebookon azt írta:

„Ahogy súlyosbodik a járvány, normális kormány fontos intézkedéseket hoz. A mienk inkább a teljhatalmát fabrikálja és HAZUDIK és dezinformál arról, hogy nem szükséges a maszk, mert nem tudott időben eleget szerezni. Tudományos tény, hogy a sebészi maszk is ad védelmet, ha nem is teljes védelmet. És tudományos tény, hogy a sebészi maszk is csökkenti a vírus átadásának lehetőségét, ahogyan az is, hogy rengeteg tünetmentes, de fertőző beteg van.”

Arról pedig, hogy a legrosszabb maszk néha jobban véd, mint a legjobb maszk (pláne mint a semmi), Dr. Fekete Ferenc urológus a Mr. Clinic magánrendelő igazgatója írt hosszú bejegyzést.

Ha röviden akarok válaszolni, akkor azért mert hordják.De nézzük, miért véd bármilyen maszk vagy akár házilagosan…

Posted by Ferenc Fekete on Friday, March 20, 2020

Kapcsolódó hírek