Újabb halott, már 226 igazolt fertőzött van Magyarországon

Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én.
Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Meghalt egy koronavírus-fertőzött brit beteg Magyarországon, ezzel tízre nőtt a koronavírusban elhunytak száma hazánkban – írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

A közlemény szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,

ezzel 226-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Kedden még csak 187 igazolt beteg volt, szerdára 39 fővel emelkedett a számuk.

A kormányzati információs oldal szerint a Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 212 magyar állampolgár.

Emlékeztetnek rá, amit már Müller Cecília országos tisztifőorvos is mondott, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Kapcsolódó hírek