Bement a sürgősségire egy koronavírusos férfi Kaposváron

Saját Facebook-oldalán számolt be róla egy Ausztriából hazaérkezett kaposvári férfi, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, azonban ez csak azután derült ki, hogy bement a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház sürgősségi osztályára.

A posztban, melyet a 74nullanulla.hu vett észre, az olvasható, hogy a férfi Flachauban dolgozott vendéglátásban, onnan kellett hazaindulnia március 14-én. Útja során elhozott egy nőt is Balatonboglárig. Beszámolója szerint itthon önkéntes karanténba vonult, próbált senkivel sem találkozni, de ez nem mindig sikerült, szeretett volna vírustesztet is elvégeztetni, de nem jött össze.

Március 17-én tüneteket produkált, 19-én már lázasan ment be a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba, ahol vért vettek tőle, elkülönítették, és az infektológiai osztályon ápolják.

A férfi azt írta, mindenkit sikerült elérni, akivel kapcsolatba került, két-három emberről van szó, őket karanténba helyezték, egyelőre tünetmentesek.

Közben az országban már 167-re emelkedett a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma, a betegségbe a ma reggeli hírek szerint újabb ember halt bele.

Ezek is érdekelhetnek