Orbán a szerb elnökkel biztosított és vitatott meg

Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Aleksandar Vucic szerb államfőt a Karmelita kolostor udvarán 2020. március 22-én. Mögöttük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Aleksandar Vucic szerb államfőt a Karmelita kolostor udvarán 2020. március 22-én. Mögöttük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A koronavírus-járvány elleni összehangolt fellépésről és állandó kapcsolattartásról egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke a Karmelita kolostorban tartott tárgyalásukon vasárnap délelőtt – magyarázta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A személyes megbeszélésen – melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter illetve Sinisa Mali szerb pénzügyminiszter is – többek között olyan fontos dolgok történtek, mint például

  • országaik kölcsönös szolidaritásáról biztosították egymást, valamint
  • megvitatták a határokon kialakult helyzetet.

Orbán Viktor és Aleksandar Vučić megállapodtak abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben összehangolják Magyarország és Szerbia védekezését a járvány ellen. Ennek érdekében a két kormány közötti folyamatos online és személyes kapcsolattartásról döntöttek – mesélte Havasi Bertalan.

Vučićot egyébként nem mindenki ismerte fel Magyarországon, arról, hogy Orbán kommentelői inkább Karácsony Gergelyt vélték felfedezni benne, itt írtunk délelőtt:

Kapcsolódó hírek