Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Gazdaság

Komoly üzemanyag drágulás jön napokon belül

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Karácsony: egymillió szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek

RövidenRöviden
A Veszprémi Petőfi Színház munkatársai védőmaszkokat készítenek a színház varrodájában 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány elleni védekezést segítendő, a színházban hatszáz maszkot varrnak a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóinak.
A Veszprémi Petőfi Színház munkatársai védőmaszkokat készítenek a színház varrodájában 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány elleni védekezést segítendő, a színházban hatszáz maszkot varrnak a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóinak. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Legalább egymillió, részecskeszűrővel ellátott – FFP2-es – szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek az elkövetkezendő időszakban a koronavírus-járvány miatt – közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteki online sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán élőben közvetített videóban elmondta: elsősorban az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben dolgozók védelme érdekében lenne szükség ilyen védőfelszerelésre. Továbbá kellene legalább ötmillió sebészeti szájmaszk, amelyet adott esetben a lakosság körben is tudnának terjeszteni – közölte, hozzátéve, hogy a fővárosi önkormányzat a saját és a kerületek képviseletében pénteken jelezte ez irányú igényeit a kormányzatnak, amellett, hogy megtesznek mindent a védőeszközök beszerezéséért.

Tájékoztató a koronavírus miatti veszélyhelyzettel kapcsolatos fővárosi intézkedésekről

Karácsony Gergely főpolgármester és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes tájékoztatója a koronavírus miatti veszélyhelyzettel kapcsolatos fővárosi intézkedésekről és a koronavirus.budapest.hu oldal indulásáról. #Budapest #maradjotthon #vigyázzunkegymásra

Posted by Karácsony Gergely on Friday, March 20, 2020

A főpolgármester bejelentette: a fővárosi önkormányzat nem számláz ki márciustól júniusig bérleti díjat azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek az önkormányzattól bérelnek üzlethelyiséget.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter