Karácsony: egymillió szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek

A Veszprémi Petőfi Színház munkatársai védőmaszkokat készítenek a színház varrodájában 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány elleni védekezést segítendő, a színházban hatszáz maszkot varrnak a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóinak.
A Veszprémi Petőfi Színház munkatársai védőmaszkokat készítenek a színház varrodájában 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány elleni védekezést segítendő, a színházban hatszáz maszkot varrnak a Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóinak. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Legalább egymillió, részecskeszűrővel ellátott – FFP2-es – szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek az elkövetkezendő időszakban a koronavírus-járvány miatt – közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteki online sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán élőben közvetített videóban elmondta: elsősorban az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben dolgozók védelme érdekében lenne szükség ilyen védőfelszerelésre. Továbbá kellene legalább ötmillió sebészeti szájmaszk, amelyet adott esetben a lakosság körben is tudnának terjeszteni – közölte, hozzátéve, hogy a fővárosi önkormányzat a saját és a kerületek képviseletében pénteken jelezte ez irányú igényeit a kormányzatnak, amellett, hogy megtesznek mindent a védőeszközök beszerezéséért.

A főpolgármester bejelentette: a fővárosi önkormányzat nem számláz ki márciustól júniusig bérleti díjat azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek az önkormányzattól bérelnek üzlethelyiséget.

Kapcsolódó hírek